topbar

Palvelut

Monipuolisesta hoitovalikoimasta löytyy apua monenlaiseen vaivaan asiantuntevissa käsissä.

Fysikaaliset hoidot

Lämpö-, kylmä-, sähkö- ja ultraäänihoidot


Hieronta ja faskiakäsittelyt

Erilaisilla hieronta- ja faskiatekniikoilla pyritään laukaisemaan lihasten sekä lihaskalvojen (faskioiden) jännitystiloja ja niistä aiheutuneita kiputiloja.
 

Osteopatia

Ortopedinen osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön häiriö- ja kiputilojen hoitomuoto. Hoitokeinoina käytetään nivelten virheasentoja ja toimintahäiriöitä korjattaessa manipulaatio- ja mobiliasaatiohoitoja. Ennen hoitoa suoritetaan tarkka kliininen tutkiminen. Vain hyvällä tutkimisella kyetään hoito kohdistamaan tarkasti toimintahäiriöiseen kudokseen ja sulkemaan pois sellaisia riskitekijöitä, jotka ovat esteenä hoidolle.


Mobilisaatio ja manipulaatio

Nivelten/nikamien mobilisoinnin ja manipuloinnin tavoitteina on palauttaa nivelen normaali liike ja toiminta. Vain joka suuntaan vapaasti liikkuva nivel on kivuton ja toimintakykyinen. Manipulaatiota ja mobilisaatiota käytetään lähes aina yhdessä.

Mobilisaatiolla tarkoitetaan nivelten aktiivista tai passiivista liikehoitoa. Mobilisaatiolla pyritään venyttämään pääasiallisesti nivelkapseleita ja nivelsiteitä. Samalla pyritään lisäämään nivelen aineenvaihduntaa, jolloin nivel saa paremmin tarvitsemaansa ravintoa. Näin nivelet pysyvät pitempään terveinä ja hyvinvoivina.

Manipulaatiossa liikerajoittunut nivel viedään passiivisesti ääriasentoon ja siihen kohdistetaan epäsuora voimaimpulssi eli isku. Seurauksena nikama tai nivel ylittää hetkellisesti rajoittuneen fysiologisen liikelaajuuden joka voidaan kuulla naksahduksena. Manipulaatiossa usein kuuluva napsahtava ääni syntyy nikamaniveleen muodostuvan tyhjiön äkillisestä vapautumisesta. Itse manipulaatio tapahtuu aina nivelen fysiologisten normaalien liikeratojen suuntaisesti. Näin kehon omat luonnolliset tukirakenteet, lähinnä nivelsiteet ohjaavat niveltä oikeaan asentoonsa, sekä suojaavat sitä manipulaation aikana.
 

Akupunktio

Akupunktio on yksi perinteisen kiinalaisen lääketieteen muodoista. Akupunktion tavoite on palauttaa terveyttä tai hyvinvointia pistämällä neuloja niin sanottuihin akupunktiopisteisiin. Akupunktion tarkoituksena on ärsyttää neuloilla akupunktiopisteissä olevia hermopäätteitä. Hermopäätteet lähettävät sähköisiä impulsseja selkäytimeen ja aivojen alaosien keskuksiin, joista niiden katsotaan siirtyvän sairaille alueille. Akupunktiota voidaan tehostaa antamalla neulojen kautta sähköstimulaatiota suoraan akupunktiopisteisiin. Akupunktiopisteitä voidaan myös ärsyttää moksauksella tai kuivakuppauksella.


Kinesioteippaus

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lievittämään kipua, lisäämään nivelliikkuvuutta, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohentamaan asento- ja liiketuntemusta sekä optimoimaan lihastoimintaa. Teippauksen avulla voidaan myös vaikuttaa liikkeen laatuun ja rytmiin, ohjata niveltä toimimaan mekaanisesti oikein tai tarvittaessa tukea niveltä toiminnallisesti.


Parafiinihoito käsille

Parafiinihoito sopii mainiosti nivel- ja lihassairauksien, esimerkiksi nivelrikkojen ja reuman hoitoon, sillä se lievittää kipua, jäykkyyttä ja tulehduksia. Lämpö vilkastuttaa myös verenkiertoa, hoitaa kuivaa ihoa ja pehmentää sitä.